Instrumenten & Methodes

MMS Coach & Mentor Coach - Transformational Life Coaching

Methode en filosofie van the MMS Institute. Deze methode is zowel concreet en oplossingsgericht, als ook gericht op je innerlijke kompas, je gevoel en intuïtie. De uitkomst is puur jouw eigen antwoord en oplossing die je in beweging zet en motiveert.

Als ICF certified MMS Coach support ik je op je eigen gekozen koers en zorg dat je komt waar je wil zijn. Het is een partnership die we samen aangaan en we zullen niet rusten tot we er zijn. Persoonlijke transformatie en zelfinzicht is het resultaat, in al zijn subtiliteit!
ICF logo

Als ICF Mentor Coach begeleid ik coaches in opleiding van de MMS Coach Training. Mede ben ik ICF assessor voor de ‘levels’ ACC en PCC.

The MMS Institute is ICF zowel als Nederlandse Orde van Beroepscoaches, European Mentoring & Coaching CouncilNOBCO en EMCC gecertificeerd.

Professional Certified Coach & ICF

Als gecertificeerd coach bij de International Coach Federation (ICF) ben ik wereldwijd gecertificeerd op het level van Professional Certified Coach (PCC).

PCC_WEBDit betekent voor jou als coach-cliënt een aantal waarborgen: onder meer professionele kwaliteit, vertrouwelijkheid en inzicht in wat je van mij als coach kan verwachten.

Gemeenschappelijk fundament

Voor een coachtraject is het fundament belangrijk, omdat we hiermee een veilige en heldere basis leggen, waarop we in co-creatie een stevig bouwwerk kunnen neerzetten. Het bouwwerk zijnde de verwezenlijking van de doelen, wensen of dromen van de client waar we in het coachtraject mee aan de slag gaan. 

In het coachcontract leggen we dit fundament vast. Zo is het proces dat we aangaan helder en duidelijk.

ICF Definition Coaching

Coaching is partnering with individuals in a thought-provoking and creative process, in a confidential, safe, non-judgmental environment that inspires them to sort out their options, and make choices to maximize their personal
and professional potential.

I understand these clear distinctions between the following professions:

Professional Coaching is a distinct service that focuses on an individual’s future life as it relates to goal setting, outcome creation, and personal change management. The emphases in a coaching relationship are on choice, action, accountability, and follow through. The vehicle is Socratic questioning.

Consulting is a contractual business arrangement whereby an organization retains a consultant for the purpose of accessing specialized expertise. While consulting approaches vary widely, there is often an assumption that the consultant diagnoses problems, prescribes and frequently implements solutions.

Training is based on the acquisition of certain learning objectives set out by the trainer or instructor. Though objectives are clarified in the coaching process, they are established by the individual (or team) being coached with guidance provided by the coach. Training assumes a linear learning path that coincides with an established curriculum.

Mentoring is guidance from one in the same profession with expertise, experience, and knowledge in a specific industry and/or career development. It is sometimes confused with coaching. Although Coaches are often mentors to new coaches, they are not typically mentors to those they coach. The difference lies in the fact that coaches ask question, and mentors advise. Coaches ask and listen, while mentors listen and provide professional guidance. Mentoring often provides guidance and advice.

Therapy generally deals with healing pain, dysfunction, and conflict within an individual or in relationships between two or more associated or related people. The focus is on resolving difficulties arising from the past which hamper the individual’s emotional functioning in the present, improving their overall psychological functioning, and dealing with present life and work circumstances in more emotionally healthy ways. (Not offered by me as a coach.)

De BegripsAcademie - Begrijpen en begrepen worden

Deze methode van de Begrips Academie geeft op een heldere, praktische en simpele wijze inzicht in jouw manier van communiceren en die van de ander en geeft handzame en effectieve oplossingen in alle complexiteit van communiceren.

Het levert een waardevolle bijdrage aan een wereld waarin mensen begripvoller en daardoor aangenamer met elkaar omgaan.

Zie ook de speciale BegripsCodepagina op deze website als ook www.begripscode.nl

Transformational Presence - Alan Seale

Transformational Presence is een coach methode die recht naar de essentie gaat. Alan Seale brengt energetisch werk, opstellingen, hermetische begrippen, de werking van de chakra’s, intuïtief leven en coaching bijeen in heldere modellen die blijven intrigeren en die echt werken.

Het is een potentieel gerichte aanpak, met simpele diepgaande vragen zoals:

1) What wants to happen? Wat wil zichtbaar worden / Wat wil zich ontvouwen?

2) Wat does it want me to be? Wat wil het dat ik ben?

3) What does it want me to do? Wat wil het dat ik doe?

The Center for Transformational Presence icflogocoloris ICF gecertificeerd.

Lumina Spark - inzicht in persoonlijkheid

Lumina Spark is een verdiepend coach and training instrument gebaseerd op de BigFive & C.G. Jung. Lumina Learning

  • Ideaal instrument om persoonlijke effectiviteit en teameffectiviteit te versterken.
  • Meer inzicht in jezelf, meer inzicht in de ander; voor een betere verbinging met jezelf en anderen.
  • Lumina Learning werkt met uitgebreide persoonlijke profielschets waarbij een verscheidenheid aan verdiepingsslagen mogelijk zijn.
  • Lumina meet als enige de beide Jungiaanse ‘opposites’ apart van elkaar. Iedereen krijgt daarmee een uniek patroon van gedragsvoorkeuren.
Lumina Leader & 360˚- Leiderschap

Lumina Leader is een instrument voor persoonlijk leiderschap, 360 graden feedback is in het uitgebreide profiel geïntegreerd. Een zeer heldere en uitgebreide feedback methode voor iedereen die in samenwerking met anderen het optimale eruit wil halen.

Lumina Sales

Voor het bouwen aan een optimaal functionerend Sales team. Uniek format om met het Sales team de capaciteiten en voorkeuren onderling uit te wisselen en daarmee de werving en verkoop op een hoger plan te brengen. Ook bijzonder inzichtgevend voor elke werknemer of zzp-er die producten of diensten succesvol aan de man wil brengen.

Lumina Life - Vitaliteit

Lumina geeft inzicht in wie u bent en laat zien hoe deze zelfkennis gebruikt kan worden om de gezonde groei en ontwikkeling van individuen binnen organisatie te bevorderen. Het gaat om de gezondheid in de breedste zin. Lumina Life ziet gezondheid als het vermogen van het individu om de regie van zijn leven en werk te pakken en veerkrachtig om te gaan met de mentale, sociale, contextuele en fysieke uitdagingen. Een co-creërende en voortvarende aanpak in samenwerking met de top van de organisatie leidt tot het gewenste resultaat: een gezonde organisatie waarin mensen door een grote mate van zelfsturing de uitdagingen aan kunnen gaan met de continu veranderende omgeving waarin ze leven. Door de samenwerking van diverse specialisten is het Lumina Life expertisecentrum altijd in staat uw organisatie alle benodigde en gewenste expertise, ervaring en skills te bieden.

Soul Essence Personality Theory (SEPT) - Archetypal Assessments

Met behulp van een Archetypisch Assessment wordt een wezenlijk inzicht in energetische en persoonlijkheidsessenties in kaart gebracht. Voor degene die werkelijke diepgang zoekt, voor wie wil weten wat werkelijk bij hem/haar past of antwoord op persoonlijke levensvragen zoekt.

Centrum voor Leven en Intuïtie (CLI)

Ik heb de 3 basiscursussen en de healing opleiding bij het CLI in Utrecht gevolgd, het zijn opleidingen in intuïtieve ontwikkeling. Handzaam en inzichtgevend voor onder andere mensen met een hoge sensitiviteit. www.cli.nl

© In de Stroom is de coachpraktijk van Snoeck Management Services BV
Disclaimer | Privacyverklaring | Sitemap | Webdesign Staet van Creatie

MENU