De BegripsAcademie

DeBegripsacademie_logo

Ewald & Mayleen

Samen met Ewald Theunisse en Mayleen de Hoog werk ik mee aan de missie van de BegripsCode:
een structurele bijdrage leveren aan het bevorderen van het onderling begrip in onze samenleving.

Als Mentor Coach, BegripsCode coach en senior BegripsCode trainer werk ik sinds 2005 intensief samen met de BegripsAcademie. Samen hebben we vormgegeven aan twee opleidingen.

BegripsCode coach opleiding en Vierstemmig Coachend Leidinggeven
In deze opleidingen hebben we de communicatievaardigheden en de coachvaardigheden verweven tot een gevarieerd leertraject. Het brengt een prachtige dynamiek van zowel luchtigheid als verdieping in menselijke interactie. Bijzonder effectief voor coaches, trainers en leidinggevenden om hiermee hun afstemmingsmogelijkheden en leiderschapspalet te vergroten.

Mogelijke thema’s

 • Het onbespreekbare bespreekbaar te maken
 • Effectief leidinggeven
 • Motiveren tot zelfredzaamheid
 • Zelfreflectief en effectief trainen en coachen

  Een korte kennismaking met de BegripsCode & de BegripsAcademie

  De BegripsCode gaat over ‘begrijpen en begrepen worden’ en is een in de praktijk bewezen praktisch toepasbare methode die de resultaten, het plezier, het onderling vertrouwen en veiligheid vergroot – niet ondanks maar dankzij verschillen.

  De BegripsAcademie is acht jaar geleden opgericht met een simpele missie: om een structurele bijdrage te leveren aan het bevorderen van het onderling begrip in de samenleving. Daarvoor werd de BegripsCode ontwikkeld: een set inzichten en instrumenten die mensen in staat stellen anderen beter te begrijpen en zelf beter begrepen te worden.

  De BegripsCode leert onder meer dat 90% van alle irritaties wordt veroorzaakt door vormkwesties: de toon, de manier waarop iets gezegd, gevraagd, gedraag wordt. Datzelfde geldt voor het oproepen van bereidwilligheid: 90% daarvan wordt veroorzaakt door het kiezen van de juiste taal, toon, tekens. De toon die mensen prettig vinden heeft alles te maken met de stemming waarin ze verkeren. Bij elke stemming hoort een eigen toon en horen specifieke dingen die mensen plezierig of juist heel ergerlijk vinden. Ben je in een heel zorgvuldige stemming, dan zijn herrie en rommel voor de meeste mensen heel storend, om maar een voorbeeld te noemen.

  De BegripsCode leert je de stemmingen van anderen te herkennen. Om voorbij toon en manieren te kunnen luisteren en met speels gemak af te stemmen op wat op dat moment plezierig of belangrijk gevonden wordt. Met als gevolg dat anderen zich beter begrepen voelen en vervolgens eerder bereid zijn jou te willen begrijpen.

  Een reeks praktische en verklarende inzichten helpen vervolgens het onderling begrip verder te vergroten. De Wet van de Wederkerigheid bijvoorbeeld, die leert dat toenadering toenadering teweegbrengt en verwijdering verwijdering. Het feit dat je anderen beter kunt behandelen zoals anderen behandeld willen worden. Het inzicht dat ergernis een keuze is. En het feit dat we in ons leven het meest last hebben van onze eigen mening. Allemaal inspirerende lessen die helpen om steeds zó op anderen te kunnen reageren dat deze zich op hun best voelen – en jou vervolgens hetzelfde gunnen.

  Met een heel diverse reeks toegankelijke trainingsprogramma’s en instrumenten helpt de BegripsAcademie om teamontwikkeling te bevorderen, mensen beter om te laten gaan met verandering en diversiteit beter te benutten. Meer informatie hierover: www.begripsacademie.nl.

  Vierstemming Coachend Leidinggeven

  Vierstemmig afstemmen
  Leidinggeven aan teams met een heel diverse samenstelling wordt door velen ervaren als een lastige en complexe bezigheid. Deze overtuiging verandert radicaal na deze inspirerende, praktijkgerichte opleiding, die de deelnemers inwijdt in de principes van vierstemmig leiderschap.
  Een puur praktische verdieping in wat mensen beweegt en tegenhoudt, hoe ze daarin onderling verschillen en hoe je hier als leidinggevende in vier toonzettingen en met de bijpassende aansprekende argumenten daar optimaal mee om kunt gaan.

  Coachend leiderschap
  Naast beter communiceren door vierstemmigheid, leert deze opleiding hoe je anderen motiveert tot zelfredzaamheid, namelijk door het stellen van effectieve coachvragen. Dankzij het toepassen van de verschillende coachvaardigheden kun je mensen faciliteren om hun eigen antwoorden te vinden, die hen altijd 100% motiveren.
  Naast het je eigen maken van pure coachvaardigheden, leer je ook als mentor mensen in beweging te zetten. Als leidinggevende vergroot je hiermee het kleurenpalet van jouw leiderschap, van een paar tinten tot een waaier aan kleur.

  De opleiding bevat geen kostbare assessments of zwaarwichtige theoretische modellen. De inzichten die deze unieke opleiding brengen zullen je kijk op mensen en leidinggeven voorgoed veranderen.

  Een e-mailprogramma van 25 weken zorgt voor borging en verdere verdieping en verbreding van het geleerde in de opleiding.

 • © In de Stroom is de coachpraktijk van Snoeck Management Services BV
  Disclaimer | Privacyverklaring | Sitemap | Webdesign Staet van Creatie

  MENU